Gyllesagan

Det var en gång ett litet fridfullt land, strax utanför Trälarnas Stad i det kalla Norden. I det lilla fridfulla landet låg en liten fridfull by vid namn Gylle (Dess ursprung omtvistat men förmodligen relaterat på något märkligt vis till danska svins vattenavkastning). I den lilla fridfulla byn Gylle i det lilla fridfulla landet hade den onda och nu nästan avreglerade Militärregimen byggt en stor och farlig Dungeon. Enligt legenden [#1] var den den otäcka, onda Dungeonen i den lilla fridfulla byn Gylle i det lilla fridfulla landet fylld av underbara skatter som Militärregimen orättvist samlat på sig under sina många år av krig, värnplikt och boforsskandaler. Militärregimen hade dock skyddat sina skatter väl och fyllt den otäcka, onda, sju våningar djupa, ändlösa Dungeonen med oräkneliga, oberäkneliga, fasansfullt farliga fällor som bara den mest sjuka hjärna samt Telias Marknadsansvariga kunnat räkna ut [#2]. Fasansfulla bestar såsom rostmonster, isoktahedrar, balsaträdrakar och gråsuggor sades vakta de ändlösa, mörka korridorerna och skatten själv.
Ingen av byggherrarna som byggt denna Dungeon levde längre, då de alla råkat ut för byggolyckor, murats in i Dungeonen, matats till gråsuggor eller tokrunkat sig till döds. Det existerade därför inga kartor över den dödliga otäckt onda Dungeonen.

Flera modiga, men numera döda hjältar har sedan Militärregimens tynande trotsat den otäcka onda Dungeonen - ingen har lyckats. Den siste att försöka var den dum-modiga Patrik, 9 år från V Vemmerlöv som upptäcktes förvandlad till en Big Mac & Co med extra stor Coca-Cola och Pommes Frites, bara några minuter efter det att Johanna, 159 kg upptäckt honom först.

Trots alla faror beslöt sig två otroligt modiga och snygga hjältar att utmana den otäcka onda Dungeonen för att kamma hem skatten. Detta var Riddar Niklas af Bringzén från lilla fridfulla Gylle och Riddare James Mansförsäljare från aningen större men fridfulla Gislöv.

Riddar Niklas Riddar James

Ursprungligen var hjälteskaran större, men de andra hjältarna föll ifrån en efter en när insikten om farorna för liv och lem (mest lem) uppdagades.[#3]. Ingen av dessa skulle öppet kallas för fegisar - men det är uppenbart att de inte skulle få dela på skatten.

Fyllda av forna hjältars mod (Brännvin) och med Lady Challans välsignelse begav sig de modiga tu ner i den otäckt onda Dungeonen. Socknen grät och bönade dem att inte göra det, men hjältarna bet ihop och trotsade de okända farorna.

Efter lottdragning beslöt den hjältemodiga gruppen enhälligt att Riddar James skulle ta täten, medan modige men-inte-så-dumdristige Riddar Niklas försvarade gruppen bakifrån..............
Neråt, neråt, neråt........
och ibland uppåt gick de många gångarna, trapporna och kväljningarna av skräck..........
Ibland var det knappt möjligt att krypa, åla eller hasa sig fram.............

 

Många och grymma var dessutom fällorna.....................

 

Men, precis när hjältarna envist kämpat sig ner till de djupaste delarna av den otäcka, onda Dungeonen............

 

....................VAKNADE BESTEN!!!!!!!!

 

   


Fasa! Skräck! Panik!

Hjältarna mötte dock modigt Militärregimens ondaste, fulaste och mest elakaste underjordsfasa på det sätt endast vältrimmade hjältar klarar......

Fasan Från Underjorden
(En näthinnesexponering)

Mått: 2 x 8 meter
Vikt: 259 kg (svårt att amputera benen med andra ord)
Attacker: 8 ben, 8 ögon, kletigt nät, två gaddar, dålig andedräkt, tveksam uppväxt.
Styrkor: Bra placering, säkert fotarbete och ett stort register av vitsar och limerickar.
Svagheter: Vet inte hur hjältar från Gylle och Gislöv smakar.
XP värde: 20.000 (40.000 om man dödar den med tungan)

 

Samlande sitt mod, sin styrka och all sin charm lyckades hjältarna (modigt) fly från monstret och (modigt) sno så mycket av skatten och XP:na de kunde. Efter en föga fager (men modig) reträtt genom de milslånga gångarna upp till solljuset kunde hjältarna mottaga den belöning som väntade dem [#4].

THE END


Fotnötter (Feet nuts)

#1 Vi har hört det från någon som hört det från en kusin till hans farmors änka. Även känt som Djungeltelegrafen.

#2 Vi har beräknat att dessa motsvarar fällorna man kan slå upp och läsa om i den anrika och mest noggrant återgivna Grymkäfts Fällor men multiplicerat med x5. Sannolikheten att stöta på en jättehummerfälla med rullande väggar är dock reducerad till endast 34% - men vi är inte säkra.

#3 Tågsäkerhetsansvarige Lars The Ander lyckades döda budbäraren innan han nådde fram (fibbla till mobiltelefonen).
Väpnare och Pubgolfscaddyn Puttrik Little kände sig svag och matt.
Siaren, fritidsforskaren och vardagsfilosfen Hårige Mikael upptäckte plötsligt att han var tvungen att jobba.
Harry "Kamiklazze" Eilts skulle med - men hann inte fram i tid.
Henrik den Hyfsade Hängaren ville bara vara med om han fick vara cleric.

#4 Riddar Niklas belöning av Lady Challan: "Oh tack, tack, du är min hjälte! PUSS, PUSS, PUSS, GRRRR, MJAUU!"
Riddar James belöning: "Schyst! Tack!"